Katar'dan ABD ve İran açıklaması: Doğrudan görüşme planlanmıyor

Dünya 30.06.2026 - 20:11, Güncelleme: 30.06.2026 - 20:11
 

Katar'dan ABD ve İran açıklaması: Doğrudan görüşme planlanmıyor

KATAR Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile damadı Jared Kushner'in başkent Doha'da olduğunu, ancak heyetin İranlı yetkililerle doğrudan bir görüşme gerçekleştirmeyeceğini duyurdu.
  Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, haftalık basın toplantısında ABD ve İran arasındaki diplomasi trafiğine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. El-Ensari, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile damadı Jared Kushner'in Doha'da bulunduğunu doğrulayarak, ABD heyetinin İranlı yetkililerle doğrudan bir araya gelmeyeceğini aktardı.   Sözcü el-Ensari, ABD heyetinin doğrudan temaslar yerine ara bulucularla toplantı yapacağını ifade etti. Görüşmelerin içeriğine değinen el-Ensari, tarafların ABD ile İran arasında kısa süre önce imzalanan mutabakat zaptının uygulanmasındaki ilerlemeyi ele alacağını söyledi. El-Ensari ayrıca, anlaşma kapsamındaki İran'ın dondurulmuş 6 milyar dolarlık varlığının henüz Tahran'a aktarılmadığı bilgisini paylaştı.         
KATAR Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile damadı Jared Kushner'in başkent Doha'da olduğunu, ancak heyetin İranlı yetkililerle doğrudan bir görüşme gerçekleştirmeyeceğini duyurdu.

 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, haftalık basın toplantısında ABD ve İran arasındaki diplomasi trafiğine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. El-Ensari, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile damadı Jared Kushner'in Doha'da bulunduğunu doğrulayarak, ABD heyetinin İranlı yetkililerle doğrudan bir araya gelmeyeceğini aktardı.

 

Sözcü el-Ensari, ABD heyetinin doğrudan temaslar yerine ara bulucularla toplantı yapacağını ifade etti. Görüşmelerin içeriğine değinen el-Ensari, tarafların ABD ile İran arasında kısa süre önce imzalanan mutabakat zaptının uygulanmasındaki ilerlemeyi ele alacağını söyledi. El-Ensari ayrıca, anlaşma kapsamındaki İran'ın dondurulmuş 6 milyar dolarlık varlığının henüz Tahran'a aktarılmadığı bilgisini paylaştı.

 

  
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.