Ramazan ayının simgesi mahyalar camilere asıldı

Güncel 25.02.2025 - 01:36, Güncelleme: 25.02.2025 - 01:36
 

Ramazan ayının simgesi mahyalar camilere asıldı

Ramazan ayının simgesi mahyalar İstanbul'da bulunan minarelerde yerini almaya başladı. Ayasofya Camii'nde iki minare arasına asılan mahyaları gören turistler, " Azerbaycan kardeş ülkeden geldik. İnşallah uğurlu olsun Ramazanımız, her birimize kısmet olsun oruçlarımızı tutmayı. Allah güç kuvvet versin" dedi.
Ramazan ayında bir Osmanlı geleneği olan mahyalar, İstanbul’daki camilere asıldı. Ramazan ayına sayılı günler kala Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi minarelerinin arasına "La ilahe illallah" mahyası, Eminönü'nde bulunan Yeni Camii'ne ise "İyiliğe destek ol" mahyası asıldı.   'HERKESİN SOFRASI DOLU OLSUN' Havanın kararmasıyla camilere asılan mahyalar yakıldı. Camilere asılan mahyaları görenler bol bol fotoğraf çekti. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne asılan mahyayı gören turistler, " Azerbaycan kardeş ülkeden geldik. İnşallah uğurlu olsun Ramazanımız, her birimize kısmet olsun oruçlarımızı tutmayı. Allah güç kuvvet versin" diye konuştu. Bir başka turist ise, "Bereketli olsun, Allah bu Ramazan'da kimseyi yemeksiz bırakmasın. Herkesin sofrası dolu olsun, herkes dileğince açabilsin orucunu" dedi. Eminönü Yeni Camii önüne gelenler ise iki minare arasına asılan mahyaları görünce hatıra fotoğrafı çekildi.
Ramazan ayının simgesi mahyalar İstanbul'da bulunan minarelerde yerini almaya başladı. Ayasofya Camii'nde iki minare arasına asılan mahyaları gören turistler, " Azerbaycan kardeş ülkeden geldik. İnşallah uğurlu olsun Ramazanımız, her birimize kısmet olsun oruçlarımızı tutmayı. Allah güç kuvvet versin" dedi.

Ramazan ayında bir Osmanlı geleneği olan mahyalar, İstanbul’daki camilere asıldı. Ramazan ayına sayılı günler kala Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi minarelerinin arasına "La ilahe illallah" mahyası, Eminönü'nde bulunan Yeni Camii'ne ise "İyiliğe destek ol" mahyası asıldı.

 

'HERKESİN SOFRASI DOLU OLSUN'

Havanın kararmasıyla camilere asılan mahyalar yakıldı. Camilere asılan mahyaları görenler bol bol fotoğraf çekti. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne asılan mahyayı gören turistler, " Azerbaycan kardeş ülkeden geldik. İnşallah uğurlu olsun Ramazanımız, her birimize kısmet olsun oruçlarımızı tutmayı. Allah güç kuvvet versin" diye konuştu.

Bir başka turist ise, "Bereketli olsun, Allah bu Ramazan'da kimseyi yemeksiz bırakmasın. Herkesin sofrası dolu olsun, herkes dileğince açabilsin orucunu" dedi.

Eminönü Yeni Camii önüne gelenler ise iki minare arasına asılan mahyaları görünce hatıra fotoğrafı çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.