Süheyla Sultan gemisi, depremzedeler için İskenderunda

Yaşam (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.03.2023 - 16:57, Güncelleme: 09.03.2023 - 16:57
 

Süheyla Sultan gemisi, depremzedeler için İskenderunda

KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından evleri yıkılan ve konaklama sorunu yaşayan afetzedeleri ağırlamak için Yalova’dan yola çıkan Süheyla Sultan gemisi, İskenderun Balıkçı Barınağı’na demirledi.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün (KEGM), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yaşanan depremlerin ardından depremzede vatandaşların kullanımına sunulmak üzere İskenderun'a gelen Süheyla Sultan gemisi, İskenderun Balıkçı Barınağı’nda konuklarını ağırlamak üzere hazırlıklara başladı.   DERSLİKLER DE BULUNUYOR Toplam 1500 kişinin yaşayabileceği Süheyla Sultan gemisinde klima, televizyon ve buzdolabının yer aldığı her biri 12 kişilik 72 oda, yine her biri 4-6 kişilik 116 oda bulunuyor. Eğitimin aksamaması için gemide derslikler de düşünüldü. 250 öğrenci için derslikler hazırlandı. Dersliklerde bilgisayar laboratuvarı, konferans ve iletişim merkezinin yer aldığı Süheyla Sultan gemisinde, poliklinik ve revirlerin yanı sıra 20 kişilik yatarak tedavi sağlanabilecek sağlık alanları da bulunuyor.  Geminin, Karadeniz Holding tarafından deprem bölgesinde kullanılmak üzere dizayn edildiği belirtildi. Süheyla Sultan gemisine, hazırlıkların tamamlanmasının ardından depremzedelerin birkaç gün içerisinde yerleşeceği ifade edildi. 
KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından evleri yıkılan ve konaklama sorunu yaşayan afetzedeleri ağırlamak için Yalova’dan yola çıkan Süheyla Sultan gemisi, İskenderun Balıkçı Barınağı’na demirledi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün (KEGM), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yaşanan depremlerin ardından depremzede vatandaşların kullanımına sunulmak üzere İskenderun'a gelen Süheyla Sultan gemisi, İskenderun Balıkçı Barınağı’nda konuklarını ağırlamak üzere hazırlıklara başladı.  

DERSLİKLER DE BULUNUYOR

Toplam 1500 kişinin yaşayabileceği Süheyla Sultan gemisinde klima, televizyon ve buzdolabının yer aldığı her biri 12 kişilik 72 oda, yine her biri 4-6 kişilik 116 oda bulunuyor.

Eğitimin aksamaması için gemide derslikler de düşünüldü. 250 öğrenci için derslikler hazırlandı. Dersliklerde bilgisayar laboratuvarı, konferans ve iletişim merkezinin yer aldığı Süheyla Sultan gemisinde, poliklinik ve revirlerin yanı sıra 20 kişilik yatarak tedavi sağlanabilecek sağlık alanları da bulunuyor. 

Geminin, Karadeniz Holding tarafından deprem bölgesinde kullanılmak üzere dizayn edildiği belirtildi. Süheyla Sultan gemisine, hazırlıkların tamamlanmasının ardından depremzedelerin birkaç gün içerisinde yerleşeceği ifade edildi. 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakinca.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.