Sağlık-Sen yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerini Bakan Memişoğlu ile paylaştı
Sağlık-Sen yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerini Bakan Memişoğlu ile paylaştı
SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan başkanlığındaki Sağlık-Sen heyeti, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu ziyaret etti.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, İdris Baykan, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette sağlık sistemine dair birçok konu üzerine istişarede bulunuldu. Görüşmede Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için gerçekleştirdikleri çalıştaylarla ilgili ön raporu, Bakan Memişoğlu ile paylaştı. Doğan, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının tavan oranlarının, teşvik ve destek ödemelerinin artırılması gerektiğini de dile getirdi.
'EK ÖDEME ORANLARI ARTIRILMALI'
3+1 sistemiyle istihdam edilen sözleşmeli personelin karşılıklı yer değişikliği (becayiş) yapabilmesinin sağlanması için Sağlık-Sen tarafından oluşturulan Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu hakkında bilgi veren Doğan, platformun verilerini Bakan Memişoğlu ile paylaştı. Doğan, karşılıklı yer değişikliğinin yapılmasıyla sahada büyük bir memnuniyet oluşacağını ifade etti. Sağlık profesyonellerinin talep ve sorunlarını içeren raporu, Bakan Memişoğlu ile paylaşan Doğan, "Talepleri ve sorunları sahadan topladık. Üzerinde uzman ekibimizle çalışarak çözüm önerilerimizi sıraladık. Bu taleplerin karşılık bulması hem sağlık sistemimizi daha da güçlendirecek hem de çalışan memnuniyetini artıracaktır. Ek ödemelerin yetersiz olması en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Bu bağlamda günümüz ekonomik koşullarına göre ek ödeme oranlarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Raporda yer alan maddeler şu şekilde:
"Taban ödeme oranları artırılmalı.
Nöbet ücretleri artırılmalı.
Sağlık profesyonellerinin giydiği forma, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılmalı.
Sağlık profesyonellerine muayene önceliği verilmeli.
3+1 yıl sistemiyle istihdam edilen sözleşmeli personelin karşılıklı yer değişikliği (becayiş) yapabilmesinin önü açılmalı.
Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemeleri artırılmalı.
Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme tavan ücretleri artırılmalı.
112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının teşvik ek ödemeleri artırılmalı.
Temel ek ödeme yüzde 100 oranında artırılmalı.
Temel ödeme sağlık profesyonellerinin emekliliğine yansıtılmalı.
Gece saatlerinde görev yapanlara gece tazminatı verilmeli.
Sağlık lisansiyerlerinin (diyetisyen, fizyoterapist, psikolog vd.) taban ödeme katsayıları artırılmalı.
Artırımlı ödeme yapılacak hizmet sunum alanı tablosu tekrar değerlendirilmeli.
Tayin taleplerinin değerlendirilmesinde yaşanan sorunlar çözülmeli.
Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların eğitim durumlarına göre genel idare hizmetler kadrolarına atanmaları sağlanmalı.
Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile bağlı kuruluşları personeline ve araştırmacı kadrosundakilere ek ödeme verilmeli."