Fenerbahçe, Süper Lig’de ezeli rakibi Beşiktaş’ı 22. dakikada 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor.
Maça dengeli başlayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın etkili atakları karşısında zorlandı. Henüz 4. dakikada Beşiktaş, El Bilal Touré’nin ceza sahası içinde bomboş pozisyonda attığı golle 1-0 öne geçti. 22. dakikada ise kaleci Ederson’un hatalı pasını iyi değerlendiren Emirhan, şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.
Ancak 26. dakikada Beşiktaş adına maçın kırılma anı yaşandı. Takım kaptanı Orkun’un yaptığı tehlikeli hareket, kırmızı kartla sonuçlanınca siyah-beyazlı ekip 10 kişi kaldı. 2-0 önde olan bir takımın kaptanının bu kadar sorumsuz bir hareket yapması affedilir gibi değildi. 30 milyon Euro’luk transfer ücretiyle Beşiktaş’a gelen ve kaptanlık pazubandını taşıyan bir oyuncunun bu hatası, takımını adeta yıkıma sürükledi.
Fenerbahçe, rakibinin 10 kişi kalmasını çok iyi değerlendirdi. Oyun kontrolünü tamamen eline alan sarı-lacivertliler, devre bitmeden iki gol bularak durumu 2-2’ye getirdi. İkinci yarıda Beşiktaş savunmaya çekilirken, Fenerbahçe oyunu tek kaleye çevirdi.
-
dakikada Duran’ın bireysel çabasıyla attığı harika gol, maça noktayı koydu: 3-2. Fenerbahçe bu geri dönüşle büyük bir moral kazanırken, Beşiktaş taraftarı hem skora hem de kaptanlarının hatasına büyük tepki gösterdi.
Maçın hakemi Ali Yılmaz ise ilk derbi deneyiminde oldukça başarılı bir yönetim sergileyerek tam not aldı.
