Beşiktaş, Eyüpspor deplasmanında sahaya maça hükmetme niyetiyle çıktı. Daha 6. dakikada Orkun Kökçü’nün kaleci hatasını affetmeyen golüyle “kontrol bende” mesajını verdi siyah-beyazlılar. İlk yarı boyunca top Beşiktaş’taydı, tempo Beşiktaş’taydı ama skor Beşiktaş’ı rahatlatacak kadar açılmadı. İşte tam bu noktada futbolun o meşhur sözü devreye girdi: “Atamazsan, atarlar.”
İkinci yarıda Eyüpspor’un oyuna daha cesur çıkışı karşılık buldu. Direkten dönen toplar, art arda gelen goller ve bir anda tersine dönen skor… Beşiktaş için bu bölüm, sezon boyunca sıkça gördüğümüz kırılganlığın özeti gibiydi. Savunmada bir anlık dalgınlık, orta sahada düşen konsantrasyon ve skor tabelası 2-1 Eyüpspor’u gösterdiğinde tribün enerjisi de sahaya indi.
Ama Beşiktaş’ın bu sezon belki de en istikrarlı yanı, geri dönme refleksi. Rıdvan’ın ortası, Cengiz’in ön direkteki vuruşu ve 2-2. Son bölümde direkler, dönen toplar, kaçan fırsatlar… Siyah-beyazlılar maçı kazanabilirdi, Eyüpspor da. Beraberlik bu yüzden “kimseye haksızlık yapmadı” demek kolay ama yeterli değil.
Gelelim maçın en çok konuşulan anına. Umut Bozok’un 21. dakikada attığı ve VAR müdahalesiyle iptal edilen gol… Pozisyon milimlerle ifade edilen bir ofsayt çizgisine takıldı. Kural kitabına göre bakıldığında “doğru” denebilir. Ama futbol sadece cetvelle oynanan bir oyun değil. Sosyal medyada yükselen itirazın sebebi de bu. Gözle bakıldığında net bir avantaj var mı, yok mu sorusu hâlâ havada. VAR’ın adalet getirdiği kadar futbolun ruhunu tartışmaya açtığı anlardan biri daha yaşandı.
Bu maç bize şunu söyledi:
Beşiktaş hâlâ potansiyel ile istikrar arasında sıkışmış durumda. Eyüpspor ise ligde kalma mücadelesinde kolay lokma olmayacağını bir kez daha gösterdi. Ve VAR… O da her zamanki gibi maçtan sonra da oyunun başrolünde kalmayı başardı.
Ortada bir maç vardı, ortada bir skor var, ama kafalarda hâlâ çok fazla soru işareti dolaşıyor. Belki de bu yüzden futbol, sadece 90 dakika değil; son düdükten sonra da oynanmaya devam ediyor.
