Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde milli takımımız, Kocaeli’nde oynanan maçta Gürcistan’ı 4-1 yenerek gruptaki ikincilik şansını sürdürdü.
Zor geçmesi beklenen mücadele, beklenenden kolay oldu. Montella’nın sahaya sürdüğü ilk 11 tam bir milli ruhla oynadı ve ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.
Takımımızda herkes maçı kazanma isteğiyle sahadaydı, ancak özellikle İsmail’in profesyonelliği dikkat çekiciydi. Montella, onu Bulgaristan maçında oynatmamıştı; fakat Gürcistan karşısında sahaya sürerek galibiyette büyük pay sahibi olmasını sağladı.
İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi istekli başlayan millilerimiz, dördüncü golü bulduktan sonra oyunda biraz tempo kaybetti. Bu dakikalarda Gürcistan toparlandı ve bir gol atarak skoru 4-1’e getirdi. İşte o anlarda Montella’nın yorulan oyuncuları daha erken değiştirmesi gerekiyordu, ancak bu konuda biraz geç kaldı.
Elemelerde ikili averaj sistemi bulunmadığı için, mümkün olduğunca fazla gol atarak averajımızı artırmamız büyük önem taşıyor. Şimdi önümüzde iki kritik maç var: biri deplasmanda İspanya, diğeri ise evimizde Bulgaristan’a karşı. Bu iki maçı da kazanmak için tüm gücümüzle hazırlanmamız gerekiyor.
İspanya maçı zor olacak, ama futbolda her zaman her şey mümkün.
Tüm futbolcularımızı ve Kocaeli’ndeki coşkulu taraftarlarımızı gönülden tebrik ediyorum.
